Dinsdag morgen reisden de vrijwilligers van de wagon restauratie naar Katwijk. Hier werden de assen voor de tramwagon opgeladen en naar Nieuwleusen gebracht.

Deze assen werden door Geert Schoemaker gespot in de reparatiewerkplaats van stoomtreinen.

De auto van Jan Schuurman kon de pittige vracht wel trekken en er was door de Firma Alteveer een tandem-asser beschikbaar gesteld.

Geert Schoemaker, Thijs Visscher en Gerard Kerpel en Jan aan het stuur hadden een zware klus om dit in Nieuwleusen af te leveren.

Bij terugkomst moesten de assen weer van de tandem asser af, Klaas Schoemaker was met zijn tractor behulpzaam om ook deze klus te klaren.

 

De Union Sakai en Sapporro race fietsen zijn van stal gehaald voor een proef tochtje van 50 kilometer, dit is gedaan in samenwerking met Toerclub Nieuwleusen en www Retrokoers,

Het is de laatste tijd behoorlijk in, om  met oude race fietsen wielertochten te maken.

We hebben de handschoen opgepakt om met oude Union race fietsen mee te doen aan de Sallandse Heuvelen toertocht van de Toerclub Nieuwleusen op 1 september 2018.

De afstanden zijn 50 80 en 120 kilometer, wij gaan zelf voor de 50 kilometer en wie nog een oude race fiets heeft staan kan zich aanmelden.

http://www.retrokoers.nl/  uit omgeving Rotterdam komt ook met een afvaardiging en oude racefietsen en starten vanaf het museum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 v.l.n.r Dries Veijer, Lambert Likkel, Freek Eisen, Jan Kaal, Hans Brinksma, Bart Langerwerf, Hans Kruse, Gerrit Lubbers, Henk Withaar, Andries Bos.

Op zaterdag 5 mei 2018 heeft wethouder Jan Uitslag tijdens een zonnige, ontspannen bijeenkomst op het voorplein van museum Palthehof bekend gemaakt welke 12 gedichten door de jury zijn uitgekozen voor het ontwerpen van een ”Gedichtenroute Nieuwleusen”. 

Meteen daarna is op Hemelvaartsdag door Wakkere Wandelaars al een route gelopen waarbij aan hen ook gedichten werden voorgelezen. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan om, aan de hand van de gedichten, de ”Gedichtenroute Nieuwleusen” vast te stellen en zijn fotografen en vormgever aan de slag gegaan om van de gedichten en de route een mooie uitgave te maken.

Jaarlijkse Palthehof fietstocht succes

Het is een mooie traditie; Op de laatste zaterdag van juni organiseert de historische vereniging in Nieuwleusen steeds weer een mooie fietstocht door afwisselende landschappen. Op 30 juni was er weer grote belangstelling voor de Palthehof fietstocht. 123 deelnemers stapten bij het museum op de fiets en genoten van de mooie route. Via de Oosterdalfsersteeg ging het naar De Stokte, over de oude rivieroever langs Mooi Rivier en door de Vechterweilanden naar de Boerderijcamping  Het Varsenerveld aan de Emslandweg. Tijd om uit te rusten en iets te drinken. Fris en vrolijk werd de zonnige tocht voortgezet naar de Oude Woestendijk en de Stouwe, richting Oudleusen en de Palthehof. In de routebeschrijving was aandacht voor historisch interessante punten onderweg en werd verteld over de betekenis van die plekken.

Subcategorieƫn