PALTHEHOF FIETSTOCHT 30 juni

Ni’jluus van vrogger organiseert op zaterdag 30 juni de jaarlijkse zomerfietstocht. Het is een tocht van ruim 30 kilometer. De start is vanaf museum Palthehof, tussen 10 en 14 uur. Het is een mooie fietstocht die  slingerend door verschillende landschappen gaat, via Oosterdalfsen naar de Vecht, de Arendshorst en dan weer noordwaarts naar het Varsenerveld. Daar wordt de deelnemers bij het rustpunt bij de Boerderijcamping Het Varsenerveld een drankje aangeboden. Iedereen met een gewone of elektrische fiets is welkom. Na de fietstocht zijn de deelnemers van harte uitgenodigd gratis museum Palthehof te bezoeken.

Op zaterdag 5 mei opende wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen de Week van de amateurkunst in het museum De Palthehof in Nieuwleusen. Hij deed dit door de winnaars van de gedichtenwedstrijd bekend te maken. Het damestrio The Wrinkles zorgde voor een muzikale omlijsting, onder andere door het zingen van het Week-van-de-amateurkunst-lied, speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Tevens was dit de eerste dag van de tentoonstelling van de kunstenaar Muhanad Fazat uit Nieuwleusen, die zijn werk dit weekend in het museum tentoonstelde in het kader van Kunst om Dalfsen.

Nieuwleusenaren van alle leeftijden hadden hun pen gepakt om een gedicht te schrijven over een voor hen gedenkwaardige plek in het dorp. Dat varieerde van School C., het grammafoonplatenmuseum tot het kunstwerk aan de Burgemeester Backxlaan. Een deskundige jury heeft twaalf gedichten uitgekozen om te worden gepubliceerd in een reeks ansichtkaarten. Daarnaast wordt er rondom deze gedichten een wandelroute in Nieuwleusen ontwikkeld. Wethouder Jan Uitslag maakte de 12 gedichten en de namen van de dichters bekend die worden opgenomen in de Gedichtenroute Nieuwleusen  en die als ansichtkaart gedrukt gaan worden.

Dit zijn de 12 gedichten en de namen van de dichters:

Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag,  gaat Nieuwleusen traditiegetrouw dauwtrappen. De stichting Hand in Hand Nieuwleusen organiseert de Dauwtrapwandeltocht dit jaar in samenwerking met Museum Palthehof.
 
Vanaf 7.00 tot 9.00 uur kan er worden gestart bij Restaurant De Viersprong. Burg. Backxlaan 2.  Er zijn 2 wandelroutes, één van 7 kilometer en één van 15 kilometer. De kosten bedragen: € 5.00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.
 
Bij het pauzepunt  krijgen de wandelaars, aangeboden door de organisatie, de gelegenheid om als ontbijt broodjes ham/kaas te nuttigen en de dorst te lessen met koffie/melk of jus d’orange. Onderweg worden op enkele punten gedichten voorgelezen. Na afloop kunnen deelnemers gratis Museum Palthehof bezoeken.
 
Dit jaar voert de dauwtrapwandeltocht langs verschillende plekken die zijn beschreven in een reeks spiksplinternieuwe gedichten; resultaat van een gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de Historische vereniging Ni’jluusn van vrogger. Daarvan  heeft wethouder Jan Uitslag op 5 mei bij het museum de Palthehof bekendgemaakt welke gedichten zijn uitgekozen voor een nieuwe Gedichtenroute van Nieuwleusen. 
 
Wakker Wandelen: In het kader van de Week van de Amateurkunst kan na 12 uur vanaf Museum Palthehof de korte wandeling de hele dag nog gratis gelopen worden, zonder gebruik van het  rustpunt

Egbert van Zwol en Jan Huzen met het behaalde resultaat van de Rabobank Clubkascampagne.

Dit is een heel mooi resultaat voor de vereniging Ni'jluusn van Vrogger.

We willen dan ook iedereen bedanken voor de stem die uitgebracht is om dit bedrag te bereiken.

 

Subcategorieƫn