Wij kunnen terugkijken op een geslaagde Koninginnemarkt; geluk met het weer, de verwachtingen in aanmerking genomen, pas 's middags regenbuien.

Het was gezelllig druk, regelmatig mensen in het museum en daarbij mensen die alle films afkeken.

De dames van onze stand deden goede zaken met de verkoop van allerlei spulletjes.

Ook Jan Schoenmaker deed goede zaken met de speciale "Raam" fietsen die niet in onze Union collectie passen.

En er hebben zich enkele nieuwe leden aangemeld.

Joop Koopman heeft een impressie filmpje van de konninginnenmarkt gemaakt, met een klik op de link kunt u die bekijken. https://youtu.be/qY9aGB6wIqg

 

Op 1 september zijn ruim 20 wieler liefhebbers vanaf het Museum Palthehof gestart aan een Retro racefiets toertocht van 60 kilometer.

De tocht is een uitvloeisel van de contacten die we hebben gekregen met Hans Kruse, organisator van Retro koersen.

In overleg met de met de Toerclub Nieuwleusen, konden we aanhaken bij de gepeilde route. Dit is misschien de geboorte van het Retro fietsen met oude race fietsen bij Toerclub Nieuwleusen.

Hier kunnen we dan laten zien dat de voormalige Union fietsenfabriek ook racefietsen in haar produktie pakket had.

We zijn gestart om 11.00 uur in oude wielershirts die we ook bij de Union erfenis gekregen hebben.

De tocht liep door het Vecht en Regge dal, en een kleine beklimming van de Lemelerberg. De koffiestop met appelgebak was bij Cafe restaurant De Nieuwe brug in Ommen.

Er reed een volgauto(camper] mee met oud Union medewerkers, Joop Koopman, lambert Likkel, Dries Veijer en Feitze Hofstra, er hoefde onderweg geen reparaties uitgevoerd worden.

Dit zegt iets over de preparatie van het oude Unon materiaal, uitgevoerd door mechanicien Dries Veijer.

Bij het voormalige Union magazijn werdt er een foto van alle deelnemers gemaakt.

Na afloop was het gezellig napraten en tijd om de Union collectie te bekijken.

 Sfeer film van de toertocht                      https://youtu.be/6dReBWkkCNE

 

 

 

  

Dinsdag morgen reisden de vrijwilligers van de wagon restauratie naar Katwijk. Hier werden de assen voor de tramwagon opgeladen en naar Nieuwleusen gebracht.

Deze assen werden door Geert Schoemaker gespot in de reparatiewerkplaats van stoomtreinen Katwijk Leiden, https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl

De auto van Jan Schuurman kon de pittige vracht wel trekken en er was door de Firma Alteveer een tandem-asser beschikbaar gesteld.

Geert Schoemaker, Thijs Visscher en Gerard Kerpel en Jan aan het stuur hadden een zware klus om dit in Nieuwleusen af te leveren.

Bij terugkomst moesten de assen weer van de tandem asser af, Klaas Schoemaker was met zijn tractor behulpzaam om ook deze klus te klaren.

 

De Union Sakai en Sapporro race fietsen zijn van stal gehaald voor een proef tochtje van 50 kilometer, dit is gedaan in samenwerking met Toerclub Nieuwleusen en www Retrokoers,

Het is de laatste tijd behoorlijk in, om  met oude race fietsen wielertochten te maken.

We hebben de handschoen opgepakt om met oude Union race fietsen mee te doen aan de Sallandse Heuvelen toertocht van de Toerclub Nieuwleusen op 1 september 2018.

De afstanden zijn 50 80 en 120 kilometer, wij gaan zelf voor de 50 kilometer en wie nog een oude race fiets heeft staan kan zich aanmelden.

http://www.retrokoers.nl/  uit omgeving Rotterdam komt ook met een afvaardiging en oude racefietsen en starten vanaf het museum.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 v.l.n.r Dries Veijer, Lambert Likkel, Freek Eisen, Jan Kaal, Hans Brinksma, Bart Langerwerf, Hans Kruse, Gerrit Lubbers, Henk Withaar, Andries Bos.

Subcategorie├źn