Maandagavond 18 juni was het weer ouderwets gezellig op de Burg. Backxlaan in Noord rond en tijdens de traditionele “Rondrit met oldtimers; auto’s tractoren en bromfietsen”.

Wat een prachtige belevenis, al de mooie voertuigen uit het verleden; in zo’n groot aantal en in zo’n grote variatie.

 

Op uitnodiging van de ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen was de Historische vereniging bij de start aanwezig met een mooie selectie fietsen en bromfietsen uit onze Union collectie. Wij stonden opgesteld op de stoep bij Kapsalon Daniëlle en hadden veel belangstelling van publiek dat zeer geïnteresseerd was in de bijzondere fietsen en bromfietsen die wij hadden meegebracht. En dan komen er natuurlijk ook de mooie, nostalgische verhalen tevoorschijn.

 

Dinsdagmiddag 19 juni had de ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen een gezellige middag op het programma in de Hulstkampen. Medewerkers bakten knieperties, het Grammofoonmuseum verzorgde gezellige liedjes uit vroegere tijden en Gerrit Lubbers liet aan de hand van foto’s uit het archief van Museum Palthehof zien hoeveel er in de loop der jaren in en rond de Kerkenhoek was veranderd en wat daar voor in de plaats is gekomen. Bij al de foto’s kwamen als vanzelf de vele anekdotes over vroeger toen “wij nog jong waren” en uitwisseling van kennis en ervaringen. Een volle zaal genoot van een zeer geslaagde middag.