Union retro toertocht

Op zaterdag 31 augustus 2019 wordt er in samenwerking met de Toerclub Nieuwleusen en het Palthehof Museum Nieuwleusen een vintage toertocht voor oude racefietsen georganiseerd. Deze tocht is onderdeel van de 130 km lange Sallandse heuvelentocht uitgezet door de Toerclub Nieuwleusen. Voor de vintage oude racefietsen is er de 50 km route met koffiestop.

De inschrijving is bij café Het Witte Peerd.

 

Wielrenners passeren begin 60er jaren de D'ommerdieke brugge.

Er zijn in de begin 60er en 70er jaren door de Union georganiseerde wielerrondes in Den Hulst en Nieuwleusen verreden met huldiging door rondemissen. Hier nam ook de Union wielerploeg zelf aan deel in hun bekende geel-blauwe shirtjes.

Een ieder die een oude racefiets bezit waar de commandohandels voor de derailleur op de onderbuis zitten kan deelnemen. Het liefst in een tenue met oude koersbroeken en truien.

Voor wie in de groep met de oude racefietsen mee wil rijden: we starten om 10.30 vanaf het museumplein. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 22 km per uur zijn.

Het Palthehof Museum beheert en bewaart het erfgoed van de voormalige Union fietsenfabriek, waar racefietsmodellen zoals Sakai, Sapporo en Jan Jansen-fietsen gemaakt werden.

Vanaf 9.30 is het museum open, hier is de toegang gratis om wat Union fietsverleden op te snuiven.

Ook na de tocht is het museum open voor de toertochtrijders om oude verhalen op te halen.