Union bromfietstoertocht zaterdag 13 juli 2019

 

De Union bromfietstoertocht van afgelopen zaterdag 13 juli was voor het organiserend team een succes. Het pleintje van het museum was voor deze dag het middelpunt van Union nostalgie. Hier hadden de ruim 30 deelnemers zich verzameld voor een mooie tocht door het Vecht en Reestdal.

Vanuit België was er een deelnemer op zijn Boomerang ruim 200 km aan komen rijden, ook uit Noordholland en Friesland kwamen ze naar Nieuwleusen. Maar ook uit regio kwamen mensen met hun Union bromfiets aan rijden.

Het leverde schitterende plaatjes op om de bromfietsiconen van de voormalige Union fabriek nog eens in volle glorie te zien rijden. Alle uitgebrachte modellen waren er: de Strada, Roulet-o-matic, Polaris, Tourist, Roulette en de Boomerang. 

De tocht starte vanaf het Palthehof Museum van Nieuwleusen, daarna via de stuw van Ankum en onder de Blauwe bogen van de vechtbrug in Dalfsen door naar de uitkijktoren van de Stokte.

Hier was een pauzemoment om bij te praten hoe de eerste kilometers verlopen waren en de eventueel losgelaten boutjes en moertjes aan te draaien.

Daarna ging het via Oudleusen naar Witharen en Balkbrug, hier werden de patatten en de gehaktballen met satesaus gegeten.

Na deze pauze verder door het prachtige Reestdal en Oud Avereest en de Bloemberg.

Daarna door IJhorst en de Staphorster staatsbossen naar Den Hulst waar de fabriek stond waar al die mooie bromfietsen gemaakt zijn.

Hier werd een groepsfoto gemaakt van alle deelnemers en hun brommer.

Terug bij het museum kreeg iedere deelnemer een Union speldje en een Union toertocht sticker.

Het was daarna nog lang gezellig bij het brommers kieken op het pleintje van het museum. En in het museum was er nog te zien wat er behalve de bromfietsen nog meer in voormalige Union Fabriek geproduceerd werd.