Ruil en inleveractie van AH plaatjes

Ruil- en inleveractie plaatjes “Nieuwleusen in beeld” 

Heel veel klanten van Albert Heijn De Groot zijn al weken druk om het prachtige fotoboek “Nieuwleusen in beeld” vol te krijgen met de 216 benodigde foto-plaatjes. Het boek is door Albert Heijn De Groot gratis verspreid in Nieuwleusen en directe omgeving en uitgegeven in samenwerking met de historische vereniging “Ni’jluusn van vrogger”. Bij iedere € 10,-- aan boodschappen ontvangt de klant een zakje met 4 foto’s die in het boek geplakt kunnen worden.

Met name voor kleinere huishoudens valt het niet mee om alle 216 verschillende plaatjes te bemachtigen. Ook krijgt men uiteraard regelmatig dubbele plaatjes, maar door onderling te ruilen kun je toch een heel eind komen. Velen hebben dan ook hun boek al vol, maar er zijn ook geluiden dat het niet lukt om voor het einde van de actieperiode, 29 november a.s., voldoende plaatjes te verzamelen.

Om die reden heeft de historische vereniging “Ni’jluusn van vrogger”, in samenspraak met AH (Jan de Groot), besloten om een tweetal ruilmiddagen te organiseren in/bij het museum Palthehof aan het Westeinde 3 in Nieuwleusen.

De ruilmiddagen zijn om te ruilen en niet bedoeld voor mensen die nog bijna niet gespaard hebben of nog moeten starten met een boek.

De eerste ruilmiddag is op woensdag 2 december van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De tweede ruilmiddag is op vrijdag 4 december van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 

Om één en ander “corona-proof” te kunnen organiseren zijn er wat spelregels nodig.

  1. Het museum is voor publiek gesloten en alleen toegankelijk voor de ingedeelde vrijwilligers van het museum. Ook op het plein voor het museum moet de 1,5 meter afstandregel in acht worden genomen en zien we graag dat u een mondkapje op de juiste wijze gebruikt.
  2. Lever uw overbodige plaatjes op nummervolgorde (gebundeld met een elastiekje) in. Deponeer ze in de bus/ton die op de ruilmiddagen voor de ingang van het museum staat. Hebt u een leeg boek dat u toch niet wilt/kunt gebruiken, geef dit dan a.u.b. af bij de aanwezige vrijwilliger.
  3. Schrijf op een papier uw naam, adres, telefoonnummer (liefst ook uw e-mailadres) en vervolgens uw ontbrekende nummers voor uw eigen boek. Geef dat “verlanglijstje” af aan de vrijwilliger achter de tafel bij de ingang van het museum.
  4. Bij aantallen benodigde plaatjes van minder dan 5 stuks wordt geprobeerd u direct te helpen (u kunt dan even wachten). De plaatjes (mits voorradig) worden door een vrijwilliger van de vereniging uit het museum gehaald en direct meegegeven.
  5. Bevat het verlanglijstje meer dan 5 plaatjes, dan wordt uw lijstje in ontvangst genomen. In principe geldt “Woensdagmiddag besteld, vrijdagmiddag ophalen”. Als dat niet lukt wordt u gebeld/gemaild op welke wijze u die plaatjes (mits voorradig) in uw bezit kunt krijgen. Voor de verlanglijstjes die vrijdagmiddag ingeleverd worden geldt dat u na afloop van deze ruilmiddag gebeld/gemaild wordt hoe u de gewenste plaatjes in bezit krijgt.
  6. Het maakt niet uit of u vroeg of laat komt tijdens de ruilmiddagen. De plaatjes voor de verlanglijstjes van maximaal 5 plaatjes denkt de organisatie de hele middag wel in voorraad te hebben. De ingeleverde plaatjes worden door vrijwilligers (voor het grootste deel) na afloop van de ruilmiddag gesorteerd. Daarna worden de “grotere verlanglijstjes” , in volgorde van kleine aantallen naar grote aantallen benodigde plaatjes, bij elkaar gezocht.

De vereniging is van plan om met de na afloop van de ruilmiddagen overgebleven plaatjes nog enkele boeken (daarom zijn we ook lege boeken nodig) te vullen en die ter beschikking te stellen van o.a. De Hulstkampen, De Brinkenborg en De Olmen.

Bent u niet in de gelegenheid om op één van de ruilmiddagen bij het museum Palthehof te komen, dan mag u uw overtollige plaatjes en/of boeken en eventueel verlanglijstje ook inleveren bij de winkel van Douma schoenen, Burg. Backxlaan 308 vanaf dinsdag 1 december tot uiterlijk vrijdag 4 december 14.00 uur.