Fietsrondje vanuit Museum Palthehof op zaterdag 24 juni

BALKBRUG - Lisa Schreur uit Balkbrug gebruikt Rondje IJhorst om te trainen voor haar tocht van 500 km. die ze in tien dagen gaat fietsen voor KiKa.

Ruim 55 fietsliefhebbers genoten zaterdag 24 juni van de fietstocht Rondje IJhorst van 40 kilometer van Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger. “Daar waren we niet ontevreden over, gezien alle activiteiten in en rond het dorp,” zegt voorzitter Hilly Douma van de Historische Vereniging. De vrijwilligers hadden leuke gesprekken bij de inschrijving. Bijvoorbeeld met Lisa Schreur uit Balkbrug, die de tocht gebruikte om te trainen voor haar tocht van 500 km. die ze in tien dagen gaat fietsen voor KiKa. Ze fietst rond het IJsselmeer, omdat ze vindt dat zieke kinderen een mooi leven verdienen. Lisa start met fietsen op maandag 31 juli t/m 4 augustus, daarna fietst ze van 7 augustus t/m 11 augustus. De finish is bij school De Iekmulder in IJhorst. Meer informatie of doneren: https://www.actievoorkika.nl/500-km-fietsen-van-lisa-voor-kika

 

Rondje IJhorst leidde door het buitengebied naar het Staphorsterbos en IJhorst. Na een koffiepauze fietsten de deelnemers door het buitengebied weer terug naar Nieuwleusen. De fietsers kwamen langs diverse mooie plekjes waar ze normaal niet zo vaak kwamen en zagen onderweg de interessante geschiedenis van deze omgeving in de bebouwing en in de samenstelling van het landschap.