Gedichtenroute Nieuwleusen

Op zaterdag 5 mei 2018 heeft wethouder Jan Uitslag tijdens een zonnige, ontspannen bijeenkomst op het voorplein van museum Palthehof bekend gemaakt welke 12 gedichten door de jury zijn uitgekozen voor het ontwerpen van een ”Gedichtenroute Nieuwleusen”. 

De gedichtenroute is samengesteld aan de hand van een wedstrijd en gedrukt op royale ansichtkaarten met een passende foto. De gedichten zijn in de routebeschrijving vermeld. Er zijn geen bordjes geplaatst.
Voor u aan de wandeling begint kunt u gedichten als set "Gedichtenroute Nieuwleusen, inclusief routekaart" afhalen in Museum Palthehof of bij boekhandel De Readshop op de Grote Markt.

Klik hier om de routebeschrijving te downloaden

 

Meteen daarna is op Hemelvaartsdag door Wakkere Wandelaars al een route gelopen waarbij aan hen ook gedichten werden voorgelezen. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan om, aan de hand van de gedichten, de ”Gedichtenroute Nieuwleusen” vast te stellen en zijn fotografen en vormgever aan de slag gegaan om van de gedichten en de route een mooie uitgave te maken.

Klik hier om de routebeschrijving te downloaden