De Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger zoekt vrijwilligers!

De Historische Vereniging Ni'jluusn van Vrogger wordt geheel gerund door vrijwillgers. Er is van alles te doen en daarom zoeken we meer mensen om al het werk gedaan te krijgen. 
 
Vacatures redactie Kwartaalblad

Helaas heeft Lydie Bruggeman besloten te stoppen met de werkzaamheden voor het Kwartaalblad. Wij zullen haar vlotte artikelen missen. Maar ze stopt met een positieve insteek. Haar zus Geesje Hekman-Bruggeman gaat de opengevallen plek innemen. Daar zijn we blij mee.

Ook na deze wisseling zoekt de Historische vereniging Ni'jluusn van Vrogger vrijwilligers voor de functie van redactielid van het Kwartaalblad van de vereniging. We zijn op zoek naar vrijwilligers met liefde voor de geschiedenis van ons dorp en voor de Nederlandse taal. Vind je het leuk om interviews af te nemen? Of wil je graag artikelen schrijven over uiteenlopende onderwerpen? Dan ben je van harte welkom. We zijn daarnaast ook op zoek naar iemand die conceptteksten kan redigeren en/of contactpersoon namens de redactie voor de drukker kan zijn. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng in een gezellig en gemotiveerd redactieteam. De tijdsinspanning is gemiddeld twee uur per week. Wilt u meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met de eindredacteur.

 
Voor de Historische Vereniging:
- PR functionaris, die zorg draagt voor het opstellen en verspreiden van persberichten en publicaties rond activiteiten van de vereniging en de werkgroepen
- Vrijwilligers voor het verrichten van werkzaamheden als het scannen van documenten en het fotograferen van museale objecten, het beschrijven van beeldmateriaal en museale objecten, het registreren van die gegevens in het computer systeem en het uitvoeren van administratief en typewerk
 
Een deel van deze werkzaamheden kan thuis gebeuren, waarbij regelmatig tijdens bijeenkomsten informatie en kennis wordt uitgewisseld.
 
Voor museum Palthehof:
- Gastheren en –dames voor het ontvangen van bezoekers van het museum gedurende het seizoen van april tot en met oktober
- Gastheren en –dames voor het rondleiden van bezoekersgroepen, ook buiten de openingstijden van het museum,  gedurende het seizoen van april tot en met oktober.
- Medewerkers voor het restaureren van museale objecten
 
De vereniging kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wilt u in een leuk team bezig zijn met de geschiedenis van Nieuwleusen? Neem dan contact op met ons of met de bij de werkgroepen genoemde contactpersoon om de mogelijkheden te bespreken.

Gastdames en heren waren dit jaar door de corona uitbraak weinig actief, maar wij hopen op betere tijden en moeten dan weer een sterk team samenstellen om de deuren van het museum voor publiek te kunnen openen. Contactpersoon Hilly Douma.

Werkgroep Beeldbank beschrijft de foto's die de vereniging maakt of ontvangt en verzorgt de plaatsing van foto's op de Beeldbank van het Zijper Collectie Beheer Systeem en inventariseert, fotografeert en beschrijft de objecten in het museum. Contactpersoon: Gerrit Lubbers.

Werkgroep Unioncollectie beheert en onderhoudt de materialen uit de Unionfabriek en verzamelt nieuwe gegevens. Contactpersoon: Gerrit Lubbers.

Werkgroep Textiel en kleding beschrijft en onderhoudt de textiel en kleding die aanwezig is in de collectie van het museum. Contactpersoon: Gees Bartels.

Werkgroep Scholenbezoek vrijwilligers helpen bij het voorbereiden van het schoolbezoek en het uitbeelden van activiteiten van ‘vroeger’. Contactpersoon Joke Bos.

Werkgroep Genealogie en digitale begraafplaats verzamelt informatie over inwoners en hun relatie met historische gebeurtenissen in Nieuwleusen. Contactpersoon Henk Grevelman.

 
Geïnteresseerden kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van het werk waar de voorkeur uitgaat, waarna z.s.m. een uitnodiging volgt voor een gesprek.
Ook kunt u op op dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur naar het museum komen. Daar zijn op die tijd verschillende vrijwilligers en bestuursleden aan het werk.
 
 
        
 
------------------------------------------------